Skip to main content

Hoi! Ik ben Simon. Freelance fotograaf en schrijver

Experimenteren met fotografie

Al op jonge leeftijd maakte ik foto’s van alles om me heen. Ik had een sterke drang om momenten vast te leggen. Fotografie was voor mij een manier om in en uit te zoomen op mijn omgeving. Zo gebruikte ik vaak de marcrofunctie op de oude camera van mijn ouders.

De wereld vastleggen

Toen ik in 2015 naar New York verhuisde, voelde ik dat dit het moment was om meer met fotografie te doen. Ik wilde mijn ervaring in deze prachtige stad vastleggen door foto’s te maken die konden uitdrukken hoe ik me voelde over deze plek. Ik besloot mijn eerste DSLR camera, een Canon 700D met kitlens, aan te schaffen. Als beginner heb ik veel YouTube-tutorials bekeken om de kennis op te doen die ik nodig had om een betere fotograaf te worden.

Kijken naar de wereld vanuit een ander perspectief

Hoe meer ik mijn camera gebruikte, hoe meer ik mijn zintuigen aan het ontwikkelen was. Op elk moment dat ik mijn camera oppak, is het alsof ik alles om me heen intenser kan zien en beleven. Fotografie is voor mij een manier om de wereld op een andere manier te bekijken. Daardoor zie ik dingen die ik normaal gesproken niet eens zou opmerken.